علت وجود گفت و گو های ذهنی
همه ما روزانه بارها و بارها شاهد گفتوگوهایی هستیم که در ذهنمان صورت میگیرد و مخاطب آن خودمان هستیم. آیا تا بهحال به این مکالمات درونی توجه کردهاید؟ میدانید چرا این گفتوگوهای ذهنی وجود دارد؟
آیا این گفتوگوها، بر زندگیمان تأثیرگذار است؟ برای پاسخ به این سؤالات جالب و اطلاعات بیشتر در مورد گفتوگوهای ذهنی، میتوانید این نوشتار را مطالعه کنید.
گفتوگوی ذهنی میتواند مکالمهای درونی باشد که هر روز صبح که از خواب بلند میشویم در ذهنمان تکرار میشود. این گفتوگوی ذهنی صدایی است که تشویق یا تنبیهمان میکند و برگرفته از اطلاعاتی است که در ضمیر ناخودآگاه و نیمهخودآگاه ما وجود دارد. به زبانی دیگر، گفتوگوی ذهنی، صحبتهایی است که شما در طول روز با خودتان دارید. این مکالمههای درونی میتواند حالتی مثبت یا منفی داشته باشد. مثلاً شما با خود میگویید: «من میتوانم یا نمیتوانم فلان کار را انجام دهم».
بهعنوان یک قانون کلی، هر نوع مکالمه درونی که رفتار شما را محدود کرده و منزلت شما را پایین آورد، گفتوگوی ذهنی منفی به حساب میآید، درحالی که مکالمه درونی مثبت باعث میشود احساس خوبی داشته و سرشار از انگیزه شوید. خیلی اوقات افراد از مثبت یا منفی بودن محتوای آنها اطلاع ندارند و تنها احساس ناشی از ان را به همراه دارند
مکالمه درونی معمولاً از عبارات و صحبتهایی که طی دوران کودکی از زبان کسانی که از دیدگاه کودکانه، افرادی مقتدر به شمار میآیند- بهطور مثال از پدر و مادرتان- شنیدهاید، نشأت گیرد.
«من آدم احمقی هستم»، این جمله یا جملهای مشابه با همین تأثیر، یکی از معمولترین عباراتی است که در گفتوگوی ذهنی به کارمیرود.
هر نوع مکالمه درونی که رفتار شما را محدود کرده و منزلت شما را پایین آورد، گفتوگوی ذهنی منفی به حساب میآید، درحالی که مکالمه درونی مثبت باعث میشود احساس خوبی داشته و سرشار از انگیزه شوید.
قدرت گفتوگوی ذهنی
با اینکه بسیاری از افراد - بهدلیل ناآگاهی از چگونگی تأثیرگذاری مکالمه درونی بر امور شخصی و حرفهایشان- نمیتوانند قدرت گفتوگوی ذهنی را برآورد کنند اما اگر شخصی بتواند از نوع مکالمههای ذهنی خود آگاهی یابد و بفهمد بر چه اساسی شکل گرفته است، و چه احساسی را به دنبال دارد اقدام بسیار مهمی انجام داده است. و می تواند بسیاری از حالات منفی خود را درمان کرده و از بین ببرد.
وی از این طریق میتواند رفتارهای خود را تحلیل کرده و اگر گفتوگوی ذهنیاش منفی و مانعی برای موفقیتش است، آن را با مکالمه درونی مثبت جایگزین کند.
بهطور متوسط افراد در هر روز 60هزار تا 80هزار فکر از ذهنشان میگذرد. شمار بسیاری از این افکار میتواند منفی باشد چرا که خیلی از افراد از تأثیر مکالمه درونی مثبت در دستیابی به اهداف شخصی و حرفهای ناآگاهند.
اگر هر فرد به پس زمینه اصلی مکالمات ذهنی خود که بهطور پیوسته در ذهنش تکرار میشود توجه کند، به تأثیر مسلم و آنی این مکالمات نه تنها بر افکار بلکه بر عملکرد و رفتار خود نیز پیخواهد برد.
گفتگوی درونی
ضمیر ناخودآگاهتان با شما سخن میگوید
اگر تشخیص دهید که بیشتر از مکالمه درونی مثبت استفاده میکنید یا منفی، به نشانهای خوب جهت پی بردن به نوع رویکردی که در کودکی شاهد آن بودهاید، دست یافتهاید. شما با این اطلاعات، میتوانید اعتقادات محدودکنندهای را که زائیده ضمیر ناخودآگاه شماست و بهصورت مکالمه درونی نمود مییابد، شناسایی کنید.
گفتوگوی ذهنی مثبت بینهایت سودمند است و بر روشهای برنامهریزی در آینده فرد مؤثر خواهد بود. مکالمه درونی مثبت همچنین میتواند شما را به سوی رویکرد «هر کاری و هر چیزی امکانپذیر است» سوق دهد.
تکنیکهای گفتوگوی ذهنی مثبت
برای دستیابی به اهداف بزرگ و نتایج مثبت باید ذهن مثبتی داشته باشید و از قدرت جادویی کلمات برای کسب انرژی در جهت انجام کارها استفاده کنید.
سعی کنید از تکنیکهای زیر برای افزایش گفتوگوهای ذهنی مثبت درون خود استفاده کنید.
-دائما افکار و اعمال خود را بازبینی کرده و بهبود ببخشید.
- سعی کنید اعتماد به نفس، عزت نفس و انگیزه را درون خود تقویت کرده و افزایش دهید.
- به رویکردهای مثبت رویآورید.
- افکار مثبت، امیدواری و مثبتگرایی خود را افزایش دهید.
- به سوی کسب صلاحیتهای فردی و حرفهای بیشتر و قابل تأملتر گام بردارید.
- بر عقاید محدود کننده، موانع و چالشهای شخصی و حرفهای غلبه کنید.
- استرس و فشار عصبی خود را تسکین دهید.